If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чинчовете са фабричните. М/у другото има разлика в буксата на чейнджъра. Стария тип е само с едно зъбче което закопчава двете букси, а новият вариант е с две. Разбира се не е проблем, но малко по-трудно се откопчават буксите ако не са от един тип.
Знам го това решение, но изобщо не ми се занимава... Идеята е да включа нещо, и то да тръгне. Иначе поздравление за добрата работа, супер е станало при теб.
Колеги а за това какво ще кажете. пише че има и видео изходи дали ще може да се върже към екрана - Interfaces: USB + SD
- Supports max 8GB SD card or 4GB flash drive
- Supports video format: RM/RMVB/MPEG4/DVD/DIVX/AVI/3GP/VCD
- Supports audio format: MP3/WMA/AAC/MPGE/FLAC
- Supports image format: JPEG/BMP/PNG/GIF/TIFF
- Supports YpbPr/CVBS output up to 720P - Supports FM radio
- Supports VGA output, can connect to monitor screen
Колеги а за това какво ще кажете. пише че има и видео изходи дали ще може да се върже към екрана - Interfaces: USB + SD - Supports max 8GB SD card or 4GB flash drive - Supports video format: RM/RMVB/MPEG4/DVD/DIVX/AVI/3GP/VCD - Supports audio format: MP3/WMA/AAC/MPGE/FLAC - Supports image format: JPEG/BMP/PNG/GIF/TIFF - Supports YpbPr/CVBS output up to 720P - Supports FM radio
- Supports VGA output, can connect to monitor screen
Няма да стане без допълнително преобразуване (YpbPr към RGB). Ако се ползва VGA изхода, пак трябва преобразувател за синхронизацията (H-sync, V-sync към composite sync.)
Оказа се, че свири прилично добре за парите си и може много добре да се настрой с останалите 4 колони захранвани от ИЦС-а. Единствения недостатък е, че няма вход за + при включване на ИЦС-а ( няма ремоут така да се каже). Реших с реле да го направя да се включва при положението на контактния ключ при което свири ИЦС-а и работи предната запалка. Въпроса ми е от къде да взема захранване? Мисля да го вържа на захранването на запалката с предпазител от 5А. На запалката до колкото си спомням е 7.5А и има ли нещо друго вързано на тази верига? Има ли друг вариант за захранване около ИСЦ-а? В багажника отдясно никъде не намерих дебел захранващ кабел при контакт. Всички са с постоянен +
Сега гледах кабелите на запалката и нещо много тънки ми се видяха, та ще търся някъде постоянен + по-дебел, а от запалката ще е само командата за релето.
Колеги, а дали може да се пусне само аудио сигнал от външен източник ( мр3 например) през двата чинча на чейнджъра отзад, докато той е включен само да комуникира с ICS-a. Предполагам ,че чинчовете са само за аудио сигнала .
Сега гледах кабелите на запалката и нещо много тънки ми се видяха, та ще търся някъде постоянен + по-дебел, а от запалката ще е само командата за релето.
Къде мислиш да монтираш допълнителния усилвател? И помисли върху това дали не е добре да ползваш изхода "remote" на ICS - а за да ти управлява релето.
Така усилвателя ще можеш да го ползваш не само когато колата не е на контакт, а когато аудиото на ICS - а работи.
---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:41 ----------
Колеги, а дали може да се пусне само аудио сигнал от външен източник ( мр3 например) през двата чинча на чейнджъра отзад, докато той е включен само да комуникира с ICS-a. Предполагам ,че чинчовете са само за аудио сигнала .
Тези чинчове не могат да се ползват като AUX вход, защото ICS - ът не си отпушва входовете докато не разпознае cd -то. Затова се налага да се ползва емулатор (Xcarlink) или да се извеждат други аналогови входове.
---------- Post added at 14:57 ---------- Previous post was at 14:46 ----------
---------- Post added at 14:58 ---------- Previous post was at 14:57 ----------
Иначе +12V когато колата е на контакт в багажника за да управляваш релето можеш да вземеш от конектор B пин 4 на модула за задните стъкла (черната кутия до блока с релетата и предпазителите)
Не ми дойде на акъла в първия момент да ползвам "remote" на ИЦС-а да управлява релето. Кух съм като лейка. Ще го монтирам под ИЦС-а при жилата на скоростите защото мисля да ползва USB изхода за захранване на цифровия приемник. Та ще хвана най-вероятно от контактния ключ постоянен +. Сега имам друг проблем. Вързах го пробно на колоните и щом запаля получавам ефекта на тролей от колоните. Вият колоните според оборотите на мотора.
Не съм го свързвал в друга кола и по друг начин. Онзи ден го взех и го вързах. Със стария усилвател който бях вързал преди виенето беше едвам доловимо, но с този не се търпи.
Comment